Інформаційна листівка для батьків

Інформаційна листівка для батьків

Безпека дітей в Інтернеті

ІНТЕРНЕТ для Вашої дитини - прекрасне місце для навчання, відпочинку і спілкування з друзями, але як і весь реальний світ, мережа теж може бути небезпечна. Перш ніж дозволити дитині виходити в Інтернет самостійно, слід розглянути деякі моменти.

Цифрове середовище, зокрема мережа Інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування. Через глобальний вплив COVD-19 діти проводять все більше часу в Інтернеті: навчаються, розважаються, грають в ігри…

Зауважуємо, що право дитини на безпеку та захист є базовим та поширюється на її життєдіяльність як онлайн, так і офлайн. Разом з тим, не кожна дитина в Україні володіє достатнім рівнем знань щодо існуючих ризиків в цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі. Діти мають право отримувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Надавати таку підтримку є спільною відповідальністю батьків, педагогічних працівників, громади загалом.

Комунікація у віртуальному просторі має свої особливості. А тому безконтрольне та безвідповідальне їх використання містить ризики для здоров’я, розвитку та благополуччям дітей.

Багатьох батьків турбує те, що їхні діти багато часу проводять в Інтернеті. Доступ до Всесвітньої мережі відкриває безмежні можливості для навчання і самовдосконалення, тому батьки і школа по змозі намагаються забезпечити учням цей доступ. Проте часто замість того, щоб використовувати Інтернет для виконання домашніх завдань і досліджень, діти проводять там години, обмінюючись миттєвими повідомленнями, граючись в онлайнові ігри та розмовляючи з незнайомими людьми в чат-кімнатах. Таким чином, з появою Інтернету проблема підтримки балансу між розвагами та навчанням у житті дітей ускладнилася. Багато дітей і підлітків, потрапивши в Інтернет, втрачають відчуття часу та реальності. Нижче наведені поради батькам і вчителям щодо того, як запобігти інтернет-залежності та встановити необхідний баланс між перебуванням дітей у мережі та іншими заняттями.

Більше інформації за посиланням

http://andriivka-school1.edu.kh.ua/informaciya_dlya_batjkiv/

/Files/images/20-21_novini/1536146350.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 77