Засідання ШМО на тему: " Опрацювання Професійного стандарту вчителя"

У 2021 році почав діяти новий професійний стандарт вчителя. У створенні нормативу брали участь педагоги, керівники закладів освіти, фахівці, які готують вчителів та проводять сертифікацію, представники громадських організацій.

Які зміни чекають на вчителів з введенням нового професійного стандарту? Сьогодні це обговорювали вчителі Андрііївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

Під час засідань методичних об’єднань педагоги говорили про те, що професійний стандарт є важливими документом, відповідно до якого вчителів не просто приймають на роботу та перевіряють відповідність займаній посаді. Він має регулювати основні напрямки для професійного розвитку педагогів.Конец формы

Окрім того, новий Професійний стандарт вчителя має стати основою для розроблення посадових інструкцій, оскільки його положення відображають загальний обсяг педагогічної діяльності.

Експерти наголошують, що професійний стандарт є орієнтиром для підтвердження педагогічною радою результатів неформального та інформального навчання педагогів.

Новим стандартом також передбачається здатність вчителя до збереження власного фізичного та психічного здоров’я, що разом з положеннями Плану заходів із реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій Українській Школі на 2021 рік, вимагає від засновників закладів освіти та работодавців створити умови для рухової активності та здорового харчування педагогічних працівників, розвивати культуру піклування про своє здоров’я.

/Files/images/20-21_novini/шмо2.jpg

/Files/images/20-21_novini/шмо 3.jpg

/Files/images/20-21_novini/шмо 5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 337